Sabahudin Hadžialić kum akcije

Published on 14:30, 11/09,2010

Draga Zorice,

Tvoje aktivnosti ostavljaju bez daha. One su inspiracio sine qua non, i drago mi je da nisu margaritas ante portas ljudima ovdašnjim. Polako, ali sigurno osvajaš prostore vlastite države i pružaš inspiraciju nama, vašim komšijama/susjedima da pokušamo...kažem...da pokušamo uraditi istvojetnost nakane. Uz zahvalnost za poziv usmjeren kumstvu tvojoj akciji, mogu samo reći: "NAŠA SUDBINA JE ISPREPLETENA JER UMJETNOST RIJEČI, KROZ DARIVANJE UPRAVO...RIJEČI...DOBRO DAJE". Svima nama, bez obzira na naše backgrounde jer humanost nema lice nacije. Ima samo LICE DOBROTE. A to nas upravo čini LJUDIMA. Ti to već jesi. Čovjek, par excellance.
 
Srdačno,
Sabi
Sabahudin Hadžialić 
 
 

Writer, poet and freelance journalist

Freelance Editor in chief, DHIRA, Kusnacht, Switzerland
http://dhirasbk.weebly.com/
 
Editor in chief - MaxMinus magazine for political satire, humor, cartoons and comics
http://maxminus.weebly.com/
 
Editor in chief - DIOGEN pro culture magazine
http://diogen.weebly.com/


 


Jelisaveta Danilović, kuma akcije

Published on 09:50, 03/09,2010

 
 
     Otvorila sam davnih godina prvi salon za masažu tela. Bila pionir i vizionar. Danas retko ko ne upražnjava drevnu metodu lečenje ili preventiva dodirom. Zoričina akcija DARUJMO REČ je vizionarstvo koje može uz pomoć svih nas da se ostvari, da bude stvarno. Samo jedna knjiga i dobra volja je potrebna. Slušamo svaki dan priče da treba da se selo oživi. Mladi da ostanu u svojoj zemlji. Šta smo preduzeli? 
    Zorica nam je otvorila vrata kroz koja možemo da dopremo do najudaljenijih krajeva naše divne domovine. Zahvalimo se ljudima koji su čuvari naših prirodnih lepota. Onih lepota za kojima imamo večitu nostalgiju i gde nas duša i srce vraćaju. Tamo gde se čuje huk sove, cvrkut ptica, žubor vode iz potoka, cvet koji miriše, tamo gde stanuju sve životinje koje naša gradska deca idu u zoo vrt da ih vide. Čovek koji nije u integraciji sa prirodom nema harmoniju koja mu je potrebna za miran, spokojan i uspešan vid življanja. Zar je mnogo dati jednu knjigu, obnoviti napuštene, zaboravljene biblioteke.
     Hvala ti draga Zorica za sjajnu akciju. To može da osmisli veliko srce, široka duša i plemenito biće. Ukoliko budemo imali sluha da sledimo tvoju ideju naše napuštene biblioteke brzo mogu biti obnovljene. Postati prijatna mesta gde će svi rado svraćati. Darodavci biti srećni, jer su nešto korisno uradili. 

Jelisaveta Danilović
Profesor Drago Pantić, kum akcije "Darujmo reč"

Published on 12:25, 02/01,2010

Profesor dr Drago Pantić, predsednik Pedagoškog pokreta Srbije

 

       Kulturna i pedagoška akcija književnice, gospođe Zorice Sentić iz Kana – DARUJMO REČ, ima ogroman i višestruk značaj za podizanje nivoa kvaliteta vaspitanja i obrazovanja u seoskim školama Srbije. Sagledavajući celovito kulturnu i pedagošku vrednost ovog pregalačkog čina, Pedagoški pokret Srbije je odlukom žiria, čiji je predsednik doc. dr Margit Savović, gospođu Zorica Sentić proglasio dobitnikom prestižne Godišnje nagrade „Vasa Pelagić“ za vrhunska ostvarenja u obrazovanju 2009. godine – DOBOTVOR GODINE U OBRAZOVANJU.

     Pedagoški pokret Srbije, kao organizator tradicionalnih skupova „Dositejevi učiteljski susreti“, „Vukov pedagoški sabor“ i „Pelagićev pedagoški sabor“ u svom budućem delovanju širiće krug dobrotvora za bogatije seoske biblioteke i kvalitetnije vaspitanje i obrazovanje učenika. Ovaj pokret i misiju književnice Zorice Sentić svesrdno podržavamo zato što se u njenoj suštini sadrže civilizacijski i emancipacijski ideali: društvo znanja, društvo učenja, društvo ljubavi, društvo svestlosti uma, društvo ljudske topline, kosmos i bezdan saznanja na stazama lepote života, dositejevski pohod knjigoljubaca u društvu zdravog razuma. Dositej Obradović je poručio: „Knjige braćo, moja... Knjige predragi i neprecenjeni nebesni dar, prosvešteni’ umova ponosite kćeri!.. One vojuju i pobeždavaju!“

     Književnici Zorici Sentić, koja živi knjigu kroz pesmu i prozu utkanu u filozofiju književnog stvaralaštva, kao pedagozi koji se zalažu za revitalizaciju i modernizaciju sela i seoske škole, želimo armiju saradnika i trijumf u ovom prosvetiteljskom poduhvatu, a potpisnik ovog teksta prilaže prigodan napis „Njegovo veličanstvo – Seljak“, koji je objavljen ranije u „Politici ekspres“ u Beogradu.

 

Beograd, 30. januar 2010.

Prof. dr Drago T. Pantić, predsednik Pedagoškog pokreta Srbije
 

 

 


Stéphanie Zeitoun, kuma akcije

Published on 10:43, 08/27,2009

 
 
 
Bravo pour ton action OFFRONS LE MOT et ton dévouement,
je te souhaite le meilleurs et que mon "Papillon"
te porte-bonheur...
Amicalement,
Stéphanie
 
*
 
Bravo za tvoju akciju DARUJMO REČ i tvoju posvećenost,
želim ti sve najlepše i neka ti moj ''Leptir''  
donese sreću...
Prijateljski,
Stefani
 
http://livre.fnac.com/a1922713/Stephanie-Zeitoun-Le-bruissement-de-l-aile-du-papillon?Origin=zanox1058876
 
http://www.facebook.com/group.php?gid=29917546760&ref=ts 


Kum akcije, Bartholomeus-Henri VAN de VELDE

Published on 14:36, 08/05,2009

 
A good book is like a music score !

We can read a book and listen to music, but we have all a different interpretation of this or that matter.

And that makes just the richness of this ART done by the writer!

It keeps our mind fresh and full of fantasy which is important in our lives.

Keep on going on fascinating us!


***
 
Dobra knjiga je poput muzičke partiture!
Možemo da čitamo knjigu dok slušamo muziku, ali naše su interpretacije različite.
 
To je ono što umetničkom stvaralaštvu pisca daje bogatstvo.
 
Ono naš um čini svežim i ispunjenim fantazijom koja je važna za naše živote.
 
Fasciniraj nas i nadalje!
 
 
 


1 2 3  Sledeći»