Посетите нови сајт акције Дарујмо реч

Published on 16:15, 11/26,2011

Посетите нови сајт акције Дарујмо реч који садржи мноштво фотографија (више од 1500), текстова и осталих информација о акцији. Сајт једним кликом можете превести на Енглески, Француски, Немачки и Руски језик, као и конвертовати из ћирилице у латиницу и обратно.

Све линкове можете објавити на Facebook-у, Twitter-у и другим социјалним мрежама и то само једним кликом.

Укључите се у акцију...да свака школа у Србији има своју библиотеку!

Посетите www.darujmorec.com

 

Posetite novi sаjt аkcije Dаrujmo reč koji sаdrži mnoštvo fotogrаfijа (više od 1500), tekstovа i ostаlih informаcijа o аkciji. Sаjt jednim klikom možete prevesti nа Engleski, Frаncuski, Nemаčki i Ruski jezik, kаo i konvertovаti iz ćirilice u lаtinicu i obrаtno.

Sve linkove možete objаviti nа Facebook-u, Twitter-u i drugim socijаlnim mrežаmа i to sаmo jednim klikom.

Uključite se u аkciju...dа svаkа školа u Srbiji imа svoju biblioteku!

Posetite www.darujmorec.com


Сагласност директора ОШ „Добрила Стамболић“, Сврљиг

Published on 07:16, 10/18,2011


(Ако кликнете на фотографију, видећете је увећану)


Podrška pesnika Dobrice Erića akciji

Published on 13:56, 10/11,2011

„Pozdravljam ovu plemenitu zamisao Zorice Sentić i podržavam je i verujem da će je pozdraviti i podržati drugi pisci“.

Dobrica Erić

Srdačan pozdrav!


 
 


„Darujmo reč“ za svako selo

Published on 10:00, 10/10,2011

     Akciju prikupljanja knjiga „Darujmo reč“, čime bi se omogućilo da svako selo u Srbiji dobije biblioteku, pokrenula je, pre pet godina, književnica Zorica Sentić koja živi i radi u Francuskoj.

    Književnica Zorica Sentić, koja živi i radi u Francuskoj, pre pet godina pokrenula je akciju prikupljanja knjiga „Darujmo reč“, čiji je cilj da svako selo u Srbiji dobije biblioteku. 

     Kompletan članak pročitajte na donjim adresama:


Љубав као космос

Published on 08:18, 10/10,2011

    Акција „Дарујмо реч – да сва села у Србији добију библиотеку“ за мене је велика као Земља, као Небо, као Живот, као Космос. 

Растужим се када кроз запуштена села прођем, и кроз некада готово варошице, какав је, рецимо, Ристовац био (недалеко од Зоричиног Левосоја) који сам недавно прошла. И сузе ми потеку. И, ето, дошла нам је Зорица из света, пошто га је обишла и упознала, наша Зорица, да нам каже колико нам је Србија лепа, и да нам каже да нам села вапију за просветом и опстанком, и да нам каже колико још Србија би могла да нам буде лепа.

С пуним бисазима љубави је стигла. С бисазима је и пошла у свет. И заљубила нас у реч, и заљубљене повела у свет давања. Леп свет, простран и светао свет давања, у пределе људскости, широких руку свет, у осмехнут свет.

Ех, само да је мало више слуха у нас! Да мало град и мало Србије одозго сиђе у села – у оронуле школе и на путеве прашњаве, међу људе који се радују гостима, на поља и шуме и пашњаке, међу птице и потоке и реке, под небо широко.

Хвала Ти, драга, дивна, велика, звездана, сунчана Зорице, песникињо и дароватељко душе. Села су с Тобом добила ново име. Твоја Србија. Човек.

Ти си Љубав, неуморна Зорице, и све около Тебе постаје Љубав. Без граница.

Боже, како Ти се села радују – срце Србије, дечица!

 

Веселинка Стојковић, Врање