RTS1 o akciji „Darujmo reč“

Published on 09:56, 10/10,2011


Dar iz Mirjeva

Published on 08:25, 10/10,2011

     Učenici Osnovne škole Despot Stefan Lazarević, odeljenja 8/5 iz Mirijeva, sakupili su knjige zajedno sa svojom razrednom Tamarom Ševo.
 
        Goca Glavnić je bila najveći darodavac ovom prilikom.


 
 
 
 
          Akcija se zahvaljuje svim darodavcima.
 
 
prilog pripremili Marko i Goran Marinković 


Љубав као космос

Published on 08:18, 10/10,2011

    Акција „Дарујмо реч – да сва села у Србији добију библиотеку“ за мене је велика као Земља, као Небо, као Живот, као Космос. 

Растужим се када кроз запуштена села прођем, и кроз некада готово варошице, какав је, рецимо, Ристовац био (недалеко од Зоричиног Левосоја) који сам недавно прошла. И сузе ми потеку. И, ето, дошла нам је Зорица из света, пошто га је обишла и упознала, наша Зорица, да нам каже колико нам је Србија лепа, и да нам каже да нам села вапију за просветом и опстанком, и да нам каже колико још Србија би могла да нам буде лепа.

С пуним бисазима љубави је стигла. С бисазима је и пошла у свет. И заљубила нас у реч, и заљубљене повела у свет давања. Леп свет, простран и светао свет давања, у пределе људскости, широких руку свет, у осмехнут свет.

Ех, само да је мало више слуха у нас! Да мало град и мало Србије одозго сиђе у села – у оронуле школе и на путеве прашњаве, међу људе који се радују гостима, на поља и шуме и пашњаке, међу птице и потоке и реке, под небо широко.

Хвала Ти, драга, дивна, велика, звездана, сунчана Зорице, песникињо и дароватељко душе. Села су с Тобом добила ново име. Твоја Србија. Човек.

Ти си Љубав, неуморна Зорице, и све около Тебе постаје Љубав. Без граница.

Боже, како Ти се села радују – срце Србије, дечица!

 

Веселинка Стојковић, Врање

 


Knjige iz Stenke za školu u Svođu

Published on 07:30, 10/10,2011

     Početak školske godine u Svođu doneo je đacima pune paketa knjiga. Svi su bili iznenađeni ovim poklonom iz restorana Stenka. Slike su znak zahvalnosti našoj dragoj Zorici, gospođi Radinki i svim ljudima koji učestvuju u akciji. Tužno je što je učenika sve manje, ali svaki naš đak mora da ima sve uslove za učenje, pa i biblioteku gde će naučiti da voli i ceni lepu reč. Hvala svima i veliki pozdrav iz Svođa!

 

prilog pripremila Danijela  Stanković

 
 
 
 
 
 Učenica Milica je otišla po knjige u restoran Stenka
 
 
 
 
 Knjige stižu u školu
 
 
 
 

 
 
 

 
Branko Brenjo darivao knjge akciji

Published on 07:29, 09/26,2011

     Novi darodavac Branko Brenjo je podario par knjiga za našu akciju.
 

 

 

     Akcija se zahvaljuje Branku na poklonu.

 

Prilog, Goran Marinković 


«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 ... 48 49 50  Sledeći»