Prijem knjiga u Aranđelovcu

Published on 03/11,2010

Ako želite da poklonite knjige za akciju
"Darujmo reč"


u ARANĐELOVCU

dostavite ih Jovani Ranković
 
 
email: ranky96@gmail.comTrackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=91081

Leave a Reply

One Response to Prijem knjiga u Aranđelovcu 1. Visit Marko

  Knjizaru Narodne Biblioteke Bora Stankovic U Vranju,ovih dana posetila je pesnikinja Zorica Sentic na kome je odrzala knjizevno vece .
  Povod njene posete bila dobrotvorna akcija Darujmo zivot prikupljanja knjiga,da sva sela u Srbiji imaju svoju biblioteku,I da medju ljudima postoji ravnopravnost.
  Ujedno je promovisala I svoje nove knjige-”Ugasi tisinu”,Price ne price”,I ”Ugasi tisinu ja nas volim”,u kojima pise o ljubavi, jer je to najlepše i najplemenitije osećanje koje živo biće prožima. O sreći i patnji, o lepoti i mladosti, o nadi i beznađu ispevano je u bezbroj njenih stihova. Pisanje je za nju genetički određen dar pojedinca, a književno stvaralaštvo čin slobode duha. Gotovo u svim njenim delima priče su prožete aktualnim detaljima iz svakodnevnog života. Zorica Sentic u svojim knjigama naglašava svoju autorsku i životnu toleranciju njen, život je niz priča u kojima tekstovi žive svoju zbilju, maštu i san.
  U pesmama ”Dok cekam sutra” ”,Drugo ime”,i ”Zaborav” pesnikinja Zorica Sentic kao da se povlači iz pesme, njeno ja se gubi, prelazi u drugo lice, u njemu se oseća iskonska mirnoća, ali ne i usporenost kazivanja izazvana neispunjenjem života.
  Društvo joj čini, ne bez razloga, pesma ”Ja sam ja”, u kojoj pesnikinja poetski opisuje sebe i kao da upućuje zavet i molbu nebu izgovarajući: od juce ucim za sutra se nadam danas zivim vecnost me ceka …
  Pesme ukazuju nam na to da je protok vremena gužvanje srca. Ono ostavlja talog iskustva, iskustvo vremenom sapne dalje kretanje, isijava nepoverenjem, nevericom. To se primećuje u pesmama ”Istino moja ”, ”kada te nema ”,itd…
  A onda sledi zapitanost: da li se pri poljupcu oči sklapaju na tren ili zauvek, na moguće odgovore upućuju nas Zoricine pesme: ”Nista narocito”, ”Voli me na srpskom” i ”Trazi”.
  Retki su oni koji nam sa sigurnošću mogu reći da li su boja i reč bliznakinje. Takvi su od Boga odabrani. Medju njima je verujem – zaključujem posle čitanja njenih pesama i prica- Zorica Sentic, pesnik i pisac poezija I proza.
  Ova pesnikinja gospodari rečima, tako da njene reči gospodare čitaocem. A to se najbolje oseća kada vam čitalac prizna da je, dok je pročitao neku pesmu, zaboravio da diše, kao što je slučaj sa njenim pesama .
  Zorica Sentic rodila se u Skoplju,kako I sama kaze zivi I pise u Francuskoj,a nedavno je pocela I na srpskom,sada pise I misli na dva jezika.
  Veliki broj ljudi je doslo na njenom gostovanju u knjizari Narodne biblioteke koja se nedavno otvorila da se upozna sa njenim delima I na nacinu na koji ona razmislja,a ciji duh svakako oplemenjuje.
  Poeziju ne možemo odrediti bez reči radost. Ako ne bismo uključili tu reč, odnosno njenu manifestaciju – radovanje - ne bismo mogli sagledati, izmedju ostalih, ni poetiku pesnikinje.
  Još jednom se pokazalo da sve zavisi od ugla posmatranja, da nema jedne istine, jednog sagledavanja.
  Sreća je što pesme ne stare, samo papiri ponekad požute na kojima su pisane, ovo konstatujem s radošću posle procitane pesme I price Zorice Sentic.
  Hteo bih da naglasim da knjizara Narodne biblioteke Bora Stankovic,stalno ima neka iznenadjenja za svoje kupce,I citaoce,akcije,clanske popuste na Lagunine naslove,I veliki broj knjiga svih izdavackih kuca.
  I predvidjeno je da svakog meseca,u nasoj knjizari bude neko od poznatih pisaca javnih licnosti,kao sto su od otvaranja knjizare gosti bili Ivana Mihic,Igor Marojevic,Ljubivoje Rsmovic,I Zorica Sentic.
  Malo kosta,a puno vredi,obradujte sebe I vama drage osobe malim znakom paznje,posetite nas.
  Za sve zainteresovane ljude,jos uvek vazi dobrotvorna akcija knjiga u knjizari Darujmo rec,koju organizuje pisac I pesnikinja Zorica Sentic. Ovom prilikom pozivamo Vas da darivanjem knjiga pomognete u realizaciji ove akcije.Knjiga je velika ako umemo da je darujemo. 2. Visit ŠTAMPAR LIDIJA

  ČESTITAMO MLADEMU DEKLETU NA SLIKI ,KI JE BILO PRIPRAVLJENO POMAGATI EKIPI "DARUJMO REČ",ZORICE SENTIČ.TUDI DEKLE JE DAROVALO KNJIGE .V ROKI DRŽI KNJIGO,S FOTOGRAFIJE KNJIGE NAS GLEDA OKO .KAJ ŽELI POVEDATI TO DEKLE NAM ,BOM PREPUSTILA VSAKEMU POSAMEZNIKU.LE KAJ NAM ŽELI POVEDATI DEKLE ????????? LE KAJ NAM ŽELI POVEDATI DEKLE ???????? KOGA GLEDA OKO ????? MENE ,TEBE ,NJEGA,NAS ,,VSEH !!!!!!!!!!!!!