Ljuba Manasijević, kum akcije

Published on 02/25,2009

 
Prvi snimljeni muzički materijal je bio singl pod nazivom "Dunav mi je sve što imam" snimljen 1978. godine.

Neposredno posle toga sledi odlazak u Ameriku i nastavak solističke karijere. U Čikagu formira muzički trio pod nazivom "Čikago kolo" koji je izvodio internacionalnu etno - folk muziku, nastupajući na Internacionalnim Folk-Dance večerima.

Kao instruktor za srpsku muziku (pevanje i harmonika) gostuje na više američkih Internacionalnih Folk-Dance festivala (Čikago, Njujork, Mendosino).

Bio je specijalni gost u jednočasovnoj emisiji na kablovskoj televiziji u Evanstonu-Ilinois, a takođe i američkog etno radija WBEZ koji emituje program širom američkog kontinenta.

Sadašnji repertoar i muzičke ideje se kreću u rasponu od rane muzike, etno-folka, stare gradske pesme, romanse, balade, duhovne pesme kao i popularne muzike na srpskom i engleskom jeziku. 
 
  
"Dobro je znati nekoga poput Zorice ko iskreno voli decu ljude poeziju i umetnost i koja svojim posvećenjem pleni tako različite ličnosti i pripadnike drugih sredina i meridijana. Ali ona svojom iskrenošću ne ostavlja nikog ravnodušnim i njena poezija koja je univerzalna i pripada svakom ko ima smisla za lepo i plemenito govori sve o njoj. 

Mislim da je zato pridobila sve nas i da je pokazala da je ovaj svet naš zajednicki i da nas kao ljude može vezivati najpre ono što je lepo i plemenito ma gde se to nalazilo u svetu i da internet može da učini tako sjajne stvari. Nadam se da će moja muzika pomoći da se dosegne cilj koji je pred nama".
 
 
Ljuba ManasijevićTrackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=50221

Leave a Reply

One Response to Ljuba Manasijević, kum akcije  1. Visit danijela glisic

    glas g.Manasijevica treba cuti i doziveti na poseban nacin,budi iskonsko!slusajuci ga na promociji jedne knjige pozelela sam ga ponovo cuti..eto,sada je kum ove predivne akcije,svaka cast!Zo,Sasi,kumovima,clanovima,selima,decici,buducim projektima i svemu sto ce se dogoditi zarad buducih desavanja,svaka cast!!!